12 december 2018

Duikteam goes Steengroeven België

Spirmont

Het is zondag ochtend 14 oktober 8:00 uur ’s ochtends. Het is lekker zonnig en niet koud.
Na wat duikspullen bij elkaar in de auto hebben gelegd vertrekken we naar Spirmont in de Belgische Ardennen waar onze eerste duikstek ligt. Na ongeveer 2,5 uur rijden (onderweg een bakkie koffie gepakt) komen we aan bij de eerste duikstek in Spirmont.

Spirmont

Als we aankomen rijden laat de stek zich niet goed zien maar als we goed keken zagen we tussen de bomen het water tussen de uitgekapte rotsen liggen.
Een mooi uitzicht was het.
Het water was kwa oppervlakte klein.. Zelfs kleiner dan ons eigen trainings bad in de Molenhey!! Een verschil dit was wel 20 meter diep.

Na ons ingeschreven te hebben en een duidelijke instructie te hebben gehad konden we ons om gaan kleden.
Eenmaal omgekleed kon de afdaling beginnen eerst een trapje naar beneden en daarna een aflopend pad naar het water. Je voelde richting beneden de temperatuur al dalen. Zonlicht scheen niet op de duikstek.
Eenmaal beneden aangekomen konden we langs een touw het water in. Het water was aardig koud en donker maar wel helder.
Onderwater was er een variatie aan vis, steile rotswanden vergelijk het met een maan landschap.

Na het duiken wachten er voor de meeste van ons een lekkere lunch, een groot stuk biefstuk met friet of een bord spaghetti. Je kon er heerlijk eten.

La Gombe

Na het eten vertrokken we naar La Gombe, onze tweede duikstek van vandaag. Deze ligt een aantal kilometer verderop in België.

Een grote stek verschijnt tussen de smalle wegen en heuvelachtige omgeving. De zon schijnt er mooi op.
Het was deze dag super druk bij de stek er was moeilijk een parkeerplaats te vinden.
Binnen stond een maquette van de stek, er liggen veel objecten hier. De routes werden al uitgestippeld met de buddy paren.

La Gombe

Daarna konden we omkleden en moesten we weer een stukje naar beneden lopen naar de verzamel plek bij de stek. Want in deze plas mag je niet zomaar duiken, alleen bij inschrijving en een geldige keuring met logboek mag je de onderwater wereld verkennen.

Bij ons alle was dit gelukkig dik in orde dus we konden te water gaan.
We gingen onder en zagen meteen hoe helder dit water was je keek zo 15 meter de diepte in. Het water was mooi blauw en je zag de andere duikers goed.
Er lag een touw gespannen tussen de verschillende objecten. Van een vliegtuig, huisje, enkele bootjes en twee grotten.

Na deze duik zat de dag erop. We drinken een biertje en rijden dan terug naar Schijndel.

Foto’s